Sosirea  la  Pensiunea ″ Lumina Lacului″, Colibița, Carpații Orientali, România

Pe drumul dinspre Bistrița spre Vatra Dornei, se  trece printr-un aproape  nesfârșit număr de localități, care poartă toate, numele de “Bârgău”, precum: Rusu Bârgăului, Josenii Bârgăului, Mijlocenii Bârgăului, Susenii Bârgăului, Prundul Bârgăului, Tiha Bârgăului si Mureșenii Bârgăului.

 

În Prundul Bârgăului după ce treci de biserică faci la dreapta. De aici în drum spre Colibița treci printr-o altă localitate ce poarta numele de Bistrița Bârgăului. Marea majoritate a locuitorilor din această zonă trăiește din agricultură, exploatarea pădurii, creșterea animalelor și prelucrarea lemnului.

 

 După ce se iese din Bistrița Bârgăului drumul urcă șerpuitor  muntele. Peisajul devine din ce în ce mai sălbatec. La o distanța de cca. 17 km de Bistrița Bârgăului ajungi la digul lacului de acumulare Colibița. La început se vede doar o parte a lacului.

 

De îndată ce intri  în Colibița, îți dai seama și rămâi impresionat de dimensiunea lacului.  O mică călătorie în jurul lacului durează aproximativ 2 ore (se recomandă cu mașina de teren). În timpul acestei  călătorii te vei minuna de frumusețea naturii. În depărtare se vede piscul munților  Bistricioru și Strunioru care domină imaginea  lacului. La o distanță de doar 1,5 km de dig, pe partea dreaptă a străzii, veți găsii pensiunea ″LUMINA LACULUI″. Fie vară sau iarna, primăvară sau toamnă, pe tot parcursul anului sunteți bineveniți.

 

Ospitalitatea cuvântul de ordine

 

~ ~ ~ ~ ~ ~

 

Relaxation welcomes you

 

~ ~ ~ ~ ~ ~

 

Erholung heisst Sie willkommen

 

 ~ ~ ~ ~ ~ ~ 

 

Druckversion | Sitemap
© Pension Lumina Lacului, Colibiţa, Bistriţa Bărgăului, Rumänien